profielfoto kees van staaMet een goede visie op het gebied van binnenklimaat is Kees van Staa overgestapt naar de wereld van airconditioning en klimaatbeheersing. Dit heeft hij gedaan in nauwe samenwerking met zijn goede oude vriend Albert van Ingen.

Als hun namen je bekend in de oren klinken, dan is dat heel goed mogelijk. Ze zijn namelijk allebei deelnemers van het eerste uur bij de OC-netwerkbijeenkomsten die al sinds begin 2011 bij Down Under worden georganiseerd.

Kees van Staa is absoluut een zeer gedreven, commerciële aanpakker met een groot hart voor de zaak én voor de mensen die erbij betrokken zijn. Daarbij heeft hij een goed oog en gevoel voor de sociale, menselijke aspecten bij het leidinggeven als commercieel directeur.

We zitten ontspannen in de herenfauteuils op het Makro Netwerkplein te Nieuwegein. Inez en Kees zijn meteen volop in gesprek. We zijn geen vreemden voor elkaar. En al kennen we elkaar alleen maar vanuit een zakelijke achtergrond, in gesprek met Kees is het altijd of je met een goede vriend praat.

ocmn in gesprek met kees van staa 20170113 143323

Velen kennen Kees uit zijn tijd als 'de man van Multicopy'. Je zou niet beter weten of Kees was de eigenaar van de vier Multicopy vestigingen hier in het Utrechtse. Met veel betrokkenheid, passie en goed gevoel voor detail en kansen heeft hij met zijn inzet voor deze zaak, wereldwijd indruk gemaakt. Meerdere malen stond hij op de grote Multicopy conferenties in de Verenigde Staten op het podium om indrukwekkende prijzen en benoemingen in ontvangst te nemen.

Tot mijn verrassing begrijp ik nu pas, na al die jaren, dat Kees niet de eigenaar, maar de Operations Manager was. Terwijl we daarover praten, ontdek ik dat Kees zichzelf heel goed kent. Hij weet precies waar zijn kracht ligt en - belangrijker nog - waar niet. Kees wil organiseren, medewerkers enthousiasmeren, verkopen, hoogwaardige service en kwaliteit leveren, ongeacht het gebied waarin hij werkt. Kees weet zich snel alle ins en outs van een branche eigen te maken. Hij weet daarbij meteen wanneer er specialisten bij te betrekken. Eigenaar zijn van een bedrijf boeit hem niet echt. De expertise en competenties van de medewerkers inzetten en volledig tot hun recht laten komen om iedere klant optimaal te bedienen met hoogwaardige service en kwaliteit; dat is wat Kees wil ... en wat Kees ook doet.

Kees heeft een goed gevoel en oog voor trends in de markt. Dat verklaart mede zijn overstap naar de branche van klimaatbeheersing. In korte tijd legt hij zijn visie op deze groeimarkt uit. Kees ziet de logische stap die bedrijven gaan maken van 'een aircootje tegen de warmte' naar het investeren in het juiste binnenklimaat ter optimalisering van de productiviteit en het welzijn van iedere medewerker in een werk- of woonomgeving. Het is mooi om Kees zo enthousiast te horen praten over warmtepompen, klimaatbeheersing en de complexiteit die erbij komt kijken om goede offertes te maken en deals te sluiten. "Dat was bij Multicopy wel anders", zeg ik. Maar nee! Dat ziet Kees dus heel anders. Het is precies hetzelfde als bij Multicopy; alleen het onderwerp, het product, is anders. Verder zijn het precies dezelfde processen met hetzelfde doel: zorg ervoor dat de klant de beste kwaliteit en service krijgt. Het maakt niet uit wat voor product je levert of welke dienst je verzorgt.

Wat een mooi gesprek. Ik geniet met volle teugen van zijn gedrevenheid, openhartigheid en sterke overtuiging. "Eigenlijk ben ik wel een 'controlfreak'", voegt Kees tussendoor nog even toe. Dat klinkt raar, maar ik moet dit niet verwarren met 'alles zelf willen doen', legt Kees uit. Maar hij wil wel overal inzicht in hebben om er zeker van te zijn dat de zaken, processen en beloftes precies zo lopen als afgesproken.

Het wordt mij steeds duidelijker waarom Kees in zijn hele carrière eigenlijk overal succesvol is geweest. Bij het oprichten van sportscholen en deze ombouwen naar een complete sportschoolketen, het runnen van copy- en printshops in een tijd waarin vrijwel ieder collegabedrijf omvalt. Kort gezegd, Kees is succesvol omdat hij zegt wat hij doet en bovenal doet wat hij zegt.

We lachen wat af tijdens het gesprek. Het is ook altijd een soort feestje om samen met Inez in gesprek met ondernemers te zijn. De tijd zijn we al lang uit het oog verloren. We zitten tjokvol koffie. We moeten afronden. Kees wil weer aan de slag met zijn mensen. Inmiddels zijn ze alweer gegroeid naar tien installateurs. Wat ooit begon als AVI-airco van Albert van Ingen en echtgenote is inmiddels een trendsettend bedrijf dat we nog veel gaan zien onder de naam www.BinnenKlimaatExpert.nl​.

 logo binnenklimaatsexpert nl

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners