DJ Peter Hak - P en A ProductiesDJ Peter Hak is een echte 'selfmade man'. Als tiener was hij al actief met het opluisteren van schoolfeesten, waar hij zijn talent als deejay ontdekte. Inmiddels is hij alweer dertig jaar actief als ondernemer.

Peter Hak is samen met zijn echtgenote Astrid de eigenaar van P&A Producties. Met een team van vijf medewerkers verzorgen zij dagelijks kleine en grote evenementen, van een openingsfeestje voor een lokaal bedrijf tot events met meer dan 1000 aanwezigen.

Peter Hak is een bescheiden, rustige man. We kennen elkaar nu al enkele jaren en in die pa productiestijd heb ik ontdekt waarom hij zo succesvol is in wat hij doet. Aan zijn succes liggen drie elementaire eigenschappen ten grondslag,

die Peter Hak van nature heeft. Ten eerste werkt hij keihard. Verder doet hij altijd wat hij zegt - en meer! En tot slot heeft hij een grote passie voor zijn werk.
Een ander kenmerk van Peter Hak als ondernemer is dat hij goed met tegenslagen kan omgaan. En ik weet dat hij daar als ondernemer mee te maken heeft gehad. Maar in dit interview gaat hij daar eigenlijk niet op in. Als ik het onderwerp aanhaal, wimpelt hij het weg met de woorden: 'Ach ja, die tegenslagen zijn ook weer geweest en daar heb ik van geleerd.' Vervolgens vertelt hij verder over de stap die hij onlangs heeft gemaakt in de groei van zijn bedrijf.

Vol enthousiasme vertelt Peter over zijn nieuwe bedrijfsruimte die hij deze maand - november 2016 - in gebruik heeft genomen. 'Eindelijk weer volop ruimte voor de nieuwste apparatuur die ik voor mijn werk gebruik', zegt Peter en je ziet hem stralen. Op zijn smartphone toont hij de video die hij gemaakt heeft van zijn nieuwe bedrijfsruimte. Vol trots vertelt hij dat er aan de buitenkant grote, herkenbare reclames komen. 'Met deze stap is P&A producties volledig voorbereid op de voorziene groei van de komende jaren', aldus Peter Hak.

Als ondernemer weet Peter goed waar zijn kwaliteiten als dj liggen en zijn technische competenties, maar hij kent ook zijn beperkingen. Hij weet wanneer hij zaken moet delegeren aan zijn teamleden. Zo is een van zijn teamleden specialist in het programmeren van licht en daarmee het creëren van bijzondere lichteffecten. Peter legt uit dat dit een geheel apart, specialistisch gebied is waarbij hij heel goed het eindresultaat, zijn visie bij een productie kan beschrijven. Peter weet dan precies wat hij wil en kan dat goed uitleggen aan zijn lichtspecialist. Die heeft op zijn beurt dan weer de competenties om de visie van Peter uit te voeren. Dat is precies weer zo'n goede karaktereigenschap van 'de ondernemer' Peter Hak: weten waar je zelf goed in bent en weten waar je het anderen, binnen jouw visie, nog beter kunt laten doen. Met de ruimte die Peter zijn medewerkers geeft, zorgt hij ervoor dat zij met net zo veel passie als hijzelf invulling geven aan hun werk en verantwoordelijkheid.

pa producties 048 600x338Peter laat mij nog enkele van zijn recente optredens en producties zien. Daarbij komt ook een heel bijzondere productie van eerder dit jaar aan bod. Een zakelijke klant had hem benaderd voor het verzorgen van een gelegenheid in de privésfeer. Het betrof een uitvaart die voor een groot publiek in zeer gepaste sfeer moest plaatsvinden. Peter heeft dit met zijn team en middelen volledig verzorgd; van onderkomens voor de gasten, passende sfeerverlichting en muziek, en goede geluidsvoorzieningen voor de sprekers. Terwijl hij dit vertelt, zie je hoe hij ook deze productie weer met gepaste passie herbeleeft.

Wil je Peter Hak persoonlijk ontmoeten? Dat kan, je bent van harte uitgenodigd in zijn nieuwe bedrijfsruimte! Of loop een keer op de derde vrijdag van de maand binnen bij een OCMN-bijeenkomst, dan zie je hem meteen in actie als geluidstechnicus.


Nog even dit, een persoonlijke noot:

pa producties 066 600x427

Begin 2014, in de tijd dat ik het OC-Midden-Nederland-netwerk een nieuw tijdperk in wilde laten gaan, raakte ik in gesprek met DJ Peter Hak. Al snel ontstond de basis voor wat inmiddels een jarenlange samenwerking is. Voor de overgang van de oude organisatie van het OC-Midden-Nederland-netwerk naar de nieuwe organisatie onder mijn leiding, wilde ik een statement maken. Een statement ondersteund met veel beeld en geluid om de nieuwe toekomst in te luiden. DJ Peter Hak had daar wel ideeën over en dat was het moment waarop ik ontdekte dat het goed werken is met DJ Peter Hak en P&A producties. Op de OC-bijeenkomst van maart 2014 stond het productieteam ruim op tijd bij Restaurant Zuiver, waar toen de bijeenkomsten werden gehouden. In no time was de zaal voorzien van een groots podium, een sterrenachtergrond, een videopresentatie en geluidsvoorzieningen met fantastische geluidskwaliteit. En dit alles stond al klaar om 8.00 uur 's ochtends! Ruim op tijd dus voordat de eerste bezoekers om 8.30 uur binnenkwamen. Dat maakte indruk. De bezoekers waren positief verrast door het podium, de audiovisuele middelen en het beeld en geluid verzorgd door P&A producties. Met deze indrukwekkende presentatie was het statement voor de overgang van het OC-Midden-Nederland-netwerk gemaakt. Vanaf dat moment is DJ Peter Hak en P&A producties iedere 3e vrijdag van de maand de vaste partner van het huidige OCMN-netwerk.

Peter Klink
Organisatie OCMN

 

 

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners