Rob Stelte, Managing Partner bij Pay2day B.V.

'Het is mijn ambitie om zo veel mogelijk mensen verder te helpen in de wereld van flexibele arbeid, zodat zij hun ambities, aspiraties en doelen kunnen realiseren.' Deze woorden van Rob Stelte maken ons nieuwsgierig naar wie die man achter het bedrijf Pay2day B.V. nu is.

Inez van den Brink arrangeert een afspraak met Rob op het Makro Netwerkplein. Het is even na enen en we hebben nog niet geluncht. De stap van het Netwerkplein naar het Foodcourt is snel gemaakt. Daar treffen we Kasper - de vestigingsmanager - aan, die in gesprek is met de internationale directieleden van het Metro-concern (de moedermaatschappij van Makro). Er gebeurt iets moois: Kasper onderbreekt direct zijn gesprek en verwelkomt ons. Na een korte, spontane introductie tussen Rob en Kasper schuiven we aan bij de counter en maken we een keuze uit de overheerlijke lunchgerechten: risotto met eend, rundersteak sandwich en pulled pork als appetizer. Het is een inez interview rob stelte 300x200 01warm en smakelijk welkom op het Foodcourt!

Inez gaat van start met het interview. Wat meteen aan Rob opvalt, is zijn attente persoonlijkheid. Voordat we met het interview beginnen, richt Rob zich eerst tot mij met de vraag: 'Waar houd jij je mee bezig, Peter? Je bent actief met OCMN en EHBOdoos.nl heb ik begrepen, vertel eens?' Aandachtig luistert hij naar wat ik hem vertel. Gedurende het hele interview merk ik dat dit een authentieke eigenschap is van Rob. Al gaat het over hem, hij blijft steeds vol aandacht voor de ander en is geïnteresseerd in de mening van anderen.

 

Rob weet zijn eigen mening en deskundigheid op het gebied van arbeidszaken overigens helder en duidelijk te verwoorden. Moeilijke kwesties over wettelijke zaken als flexwerk en flexibele arbeidscontracten brengt hij in begrijpelijke bewoordingen terug tot de basis. In gedachten denk ik even aan mijn eigen bedrijf. Eigenlijk maak ook ik mij veel te druk over het aannemen van personeel. Het is me altijd maar ‘een gedoe' en ik zie op tegen de risico's. Telkens hoop ik weer dat het maar goed gaat. Terwijl Rob in gesprek is met Inez, bedenk ik dat ik als ondernemer eens met een specialist als Rob in gesprek moet gaan.

Rob richt zich met Pay2day op ondernemers die regelmatig nieuwe dan wel tijdelijke krachten nodig hebben. Hij licht toe: in iedere onderneming heb je een vaste groep medewerkers. Op basis van die vaste kern bestaat de onderneming. Maar de groei van een bedrijf zit in de zogenaamde flexibele schil. Dat is de groep medewerkers die nog niet direct vast verbonden zijn aan het bedrijf, maar dat in de toekomst wellicht wel worden. Die visie van Rob maakt volgens mij het verschil tussen de cultuur binnen Pay2day en andere payrollbedrijven. Ik realiseer me dat zijn werkwijze, waarbij hij het mogelijk maakt om extra arbeidskrachten in te zetten, direct bijdraagt aan de groei van het bedrijf van zijn klanten. Een groot verschil met menig payrollbedrijf of uitzendbureau waarbij het er alleen maar om gaat om zo veel mogelijk marge uit het uurtarief te halen.

Een ander wezenlijk verschil dat Rob maakt, en dat hij volledig geïntegreerd heeft in de Pay2day-cultuur, is de visie op freelancers en zelfstandigen, ofwel de zzp'ers; de andere belangrijke doelgroep van Pay2day. Rob kijkt goed naar wat de persoon voor hem is en wil zijn. Hij vraagt goed door en komt vaak tot de conclusie dat ondernemers gewoon met hun werk bezig willen zijn en datgene willen doen waar zij goed in zijn. Niet in loondienst, maar gewoon als vakspecialist. Al dat gedoe zoals inschrijven bij de KvK, factureren, modelovereenkomsten opstellen ... laat maar. De ondernemer wil gewoon werken en doen wat hij of zij goed kan. In menig gesprek heeft Rob hiermee al veel tot zzp'er gebombardeerde vakspecialisten verder kunnen helpen door de volledige arbeids- en ondernemersrechtelijke zaken en risico's over te nemen. De freelancers in kwestie zijn nu heerlijk bezig met hun vak en kunnen zich volledig focussen op het inzetten van hun expertise. Pay2day regelt de rompslomp.

Rob is rustig in zijn manier van praten, maar barst van de energie. 's Ochtends om 5.00 uur loopt hij drie keer per week tien kilometer hard met zijn honden. Ook zijn vrouw en zoon zijn sportieve presteerders: Natascha en Tim zijn volop bezig met turnen met de drive de beste te worden die ze kunnen zijn.

Met Pay2day gaat het goed. Na vier jaar heeft het bedrijf de groei vast kunnen houden. De financiële resultaten groeien mee en blijven positief mede dankzij goede investeringen. Komend jaar verhuist Pay2day naar ‘de overkant’: een klassiek pand op de prestigieuze en pittoreske Utrechtse Nieuwegracht. Daarmee verlaten ze de mooie, gezellige werfkelder. In februari 2017 is de opening van het nieuwe pand en wij zullen daar zeker bij zijn.

Wat Pay2day ook goed op de rit heeft, zijn hun socialmediakanalen. Zo zag ik in de voorbereiding hun keurig en goed opgebouwde LinkedIn-bedrijfspagina. Een goed voorbeeld voor veel andere bedrijven. Op Facebook en Twitter is Pay2day ook actief. Het kost veel tijd en geld, maar het werkt, aldus Rob.

Voordat we afscheid nemen komt nog de Business Challenge ter sprake. Met en voor vijftig ondernemers wordt middels een driedaagse autorally geld ingezameld voor het goede doel: Stichting Opkikker. De deelname van Pay2day aan deze rally is precies wat Robs prettige karakter benadrukt: een sociaal gedreven, maatschappelijk bewogen, prettige en zakelijke ondernemer met wie je zeker eens kennis moet maken. Tip: neem vooral een kijkje op zijn LinkedIn-pagina: LinkedIn-profiel Rob Stelte.

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners