Vitaal ondernemen

En gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is een goede levenshouding voor ieder mens. En doorvertaalt naar ondernemersschap, het bedrijf, de medewerkers, directie en eigenaren, maakt dit zelfs het verschil tussen falen, middelmaat en succes.

Vanuit OCMN besteden we veel aandacht aan vitaal ondernemen. We delen kennis en inzichten maar ook heel concreet bieden we toegang tot programma's, producten en diensten van gespecialiseerde partijen.

Met deze rubriek willen we iedere ondernemer inspireren en informeren over vitaal ondernemen. En we gaan verder want vitaal ondernemen is vooral Doen! Daarom tref je hier ook een gericht programma aanbod aan van nauw bij OCMN betrokken specialisten.

InnerStance - VitaalWerktBeter® -  VitaliteitScan - Rebalance.nu - ReflActive


 

Ronde Tafel over preventie en vitaliteit (14 december 2018)

Drs Desiree Dankers - VitaalWerktBeter
Op 14 december 2018 verzorgt Stress Alert System in samenwerking met VitaalWerktBeter een Ronde Tafel over preventie en vitaliteit
 
De Ronde Tafel is voor werkgevers en HR-managers die een mening hebben over dit onderwerp. Of die zich willen laten inspireren door andere werkgevers en vakgenoten.
 
Aanmelden - Interesse in deelname?
Tot 11 december 2018 18:00 uur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. interesse in deelname Ronde Tafel 14-12-2018

Lees meer...

Boerderij de Zalm - Meet, Sleep, Rebalance

logo Boerdrij de zalmVanuit rust en ruimte zijn de mooiste ideeën ontstaan. Met genoeg plek voor creativiteit en fun zul je in dit arrangement op zoek gaan naar de sleutel tot zelfverwerkelijking.

Droom je grootste droom. Ik ben mijn dromen aan het waarmaken. Ik help je graag bij die van jou. Wil je hulp om juist die stap te zetten, die je nu steeds maar niet neemt?

Wat weerhoudt je?
Hoe kun je toch dat verwezenlijken, dat je al zo lang diep in je hart wilt?
Kom voor inspiratie naar Boerderij de Zalm.

We hebben voor OCMN cardhouders een speciale aanbieding. Kom je voor het INSPIRATION arrrangement, dan krijg je 10% korting op de normale waarde. Op jouw inspiratie!

Boerderij de Zalm – INSPIRATION arrrangement een uniek aanbod op een unieke locatie...

Week van de Werkstress 2018

logo week van de werkstress 2018 Van 12 tot en met 15 november 2018 vindt de vijfde Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie en het vergroten van werkplezier.

Tijdens de Week van de Werkstress is een reeks aan activiteiten gepland. Iedereen wordt uitgedaagd om (weer) mee te doen aan te sluiten. Doel is dat in deze week zo veel mogelijk organisaties met hun medewerkers preventie van werkstress op de agenda zetten door plezier op de werkvloer centraal te stellen.

Vanuit OCMN zijn wij allang overtuigd dat goede zorg voor lichaam en geest bijdraagt aan werkplezier en productiviteit. In de rubriek www.ocmn.nl/vitaalondernemen wordt daar doorlopend aandacht aan besteed.

 

Stress is een keuze.

Hoe kan het toch dat iedereen tegenwoordig enorm druk is, en ook nog eens stress ervaart? Komt dit omdat we teveel moeten doen, of ligt hier iets anders aan ten grondslag?

De week van 12 november staat te boek als ‘Week van de Werkstress’. Echter, is dit een probleem wat niet alleen in deze week speelt. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen niet werkt, als gevolg van stress of een burn-out, zo zegt Erik Matser.
Volgens hem ontstaat het probleem bij het volgende; “Onze samenleving promoot het intrappen van het gaspedaal en negeert de rem, er ontstaat een disbalans”.

Laten we eens kritisch kijken naar deze disbalans. Alleen de samenleving de schuld geven is natuurlijk te makkelijk, in mijn ogen ontstaat stress door de volgende twee feiten;
1) Je doet WEL de dingen die je NIET zou moeten doen.
2) Je doet NIET de dingen die je WEL zou moeten doen.

Dus; weten dat je nee moet zeggen tegen nog meer werk en dit niet doen, levert stress op. Weten dat je eigenlijk dat ene telefoontje moet plegen of dat lastige gesprek aangaan en het niet doen, levert stress op. Weten dat je dat wijntje of gebakje beter niet kan nemen en het toch doen, levert stress (en frustatie) op. Weten dat je voor jezelf moet kiezen en dit niet doen, levert stress op.
Wordt ‘ie al wat duidelijker? ;)

Deze stress wordt allemaal intern gecreëerd, door de keuzes die wij (onbewust) zelf maken. Zodra je dit gaat zien, heb je een keuze. Kies er voor om de acties te doen je moet doen. Dit zorgt voor meer effectiviteit en een stressvrije week van de werkstress :)

Succes en tot ziens bij www.innerstance.nl