Vitaal ondernemen

En gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is een goede levenshouding voor ieder mens. En doorvertaalt naar ondernemersschap, het bedrijf, de medewerkers, directie en eigenaren, maakt dit zelfs het verschil tussen falen, middelmaat en succes.

Vanuit OCMN besteden we veel aandacht aan vitaal ondernemen. We delen kennis en inzichten maar ook heel concreet bieden we toegang tot programma's, producten en diensten van gespecialiseerde partijen.

Met deze rubriek willen we iedere ondernemer inspireren en informeren over vitaal ondernemen. En we gaan verder want vitaal ondernemen is vooral Doen! Daarom tref je hier ook een gericht programma aanbod aan van nauw bij OCMN betrokken specialisten.


 

OCMN Vitaal Ondernemen Event

Op 23 september 2019 is het zo ver.
OCMN organiseert haar eerste OCMN Vitaal Ondernemen Event.

Tijdens dit evenement staat het overdragen van kennis op het gebied van vitaal ondernemen centraal.

De dag is op te delen in 2-en. Dit houdt in dat de lezingen en workshops die in de ochtend worden gegeven ook in de middag aangeboden worden.
Hierdoor kun je bijna elke workshop gevolgd hebben en is er nog ruim tijd om kennis te maken met de ondernemers op de informatie markt.
Hieronder vindt u het programma van deze dag.

09.00 Opening ochtend
10.00 Start activiteiten en workshops
10.00 Start Meet me at the Market

12.30 Lunch + netwerken

13.30 Start activiteiten en workshops
17.00 Netwerken + einde "Meet me at the Market"
18.30 Einde evenement

Meer inhoudelijke informatie over de lezingen en workshops worden later gepubliseerd.

Meld je nu hier aan en mis niets.

OCMN Vitaal Ondernemen Event, ontmoet vitaliteit- en vitaal leiderschap-professionals en ontdek hoe je levensloopstress en burn-out in je bedrijf kan verminderen

OCMN organiseert op 23 september 2019 het OCMN Vitaal Ondernemen Event van Midden Nederland. Professionals op het gebied van vitaliteit, vitaal ondernemen en vitaal leiderschap geven op deze dag ondernemers en HR-professionals tips en oplossingen voor het verzuim probleem.

Uit een onderzoek van Zorg van de Zaak onder 1.123 mensen lijkt dat 82% van de werkende Nederlanders in de afgelopen vijf jaar van enige vorm van stress te maken heeft gehad wat heeft geleid tot verzuim. Een groot deel van deze mensen melden zich niet ziek maar nemen overuren of vakantiedagen op.

Directeur arbo- en expertisebedrijven Marja Sleeuwenhoek van Zorg van de Zaak ziet een grotere rol voor werkgevers weggelegd. “Veel leidinggevenden hebben het idee dat die stress van een medewerker ongrijpbaar is, terwijl de symptomen zichtbaar zijn. Een goede en open relatie tussen leidinggevende en medewerkers maakt het makkelijker om zaken bespreekbaar te maken. De werkgever zou het initiatief moeten nemen”, zegt ze tegen Business Insider Nederland.

Heb jij of je collega hulp nodig om deze symptomen te herkennen en heb je handvaten nodig hoe je levensloopstress en burn-out kan verminderen of voorkomen? Kom dan 23 september naar het Carlton President Hotel te Utrecht en leer en ervaar alles rondom vitaliteit!
Aanmelden kan op: ocmn.eventbrite.nl

IKIGAI – koers met hart en hoofd

erika schrikJe hebt een mooie strategie en plannen maar toch… het lijkt een beetje te ontbreken aan een gezamenlijke koers. Heeft iedereen hetzelfde voor ogen? Doet iedereen waar hij of zij energie van krijgt en goed in is, ervaren je klanten waarde en zijn de resultaten goed?
Kortom, hoe vitaal en (veer) krachtig is jouw organisatie?

Met Ikigai for Business leg je een vitale basis. Bevlogenheid en klantwaarde zijn het resultaat.

Introductie ikigai door Erika Schrik
Aanbieding OCMN-leden: 15% korting op een Ikigai for Business traject in jouw organisatie
Maak een afspraak voor een kosteloze intake voor jezelf of je organisatie. Samen bespreken we jouw situatie en/of de vraagstukken die in jouw organisatie leven.
Er zijn geregeld introductieworkshops; neem contact op voor de eerstvolgende datum. Erika Schrik, 06-222 095 39 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer op Koers-met-hart-en-hoofd-ikigai https://reflactive.nl/dienstverlening/visie-met-hart-en-hoofd-ikigai/

Wat is IKIGAI?
Veel organisaties zijn in de dynamiek van de maatschappij steeds op zoek naar relevantie voor klanten en interne beleving; ze zoeken hun ‘ikigai’.
Ikigai is Japans voor ‘optimale reden van bestaan’. Ikigai for Business helpt niet alleen bij het ontdekken van de optimale reden van bestaan maar ook bij het vertalen ervan naar concrete acties (plan van aanpak) en zichtbaar resultaat. Ikigai is het kompas van de organisatie.

Ieder individu, maar ook iedere organisatie heeft een ‘ikigai’. Soms hebben we deze nog niet ontdekt. Het samen ontdekken is een ontdekkingsreis die betekenis geeft voor een gelukkiger leven en vitalere organisatie. Dit stap voor stap proces kun je doorlopen met klanten, medewerkers of andere betrokkenen. Maar ook individueel in een coachtraject.

Hoe staat het met jouw lijf?

Het is alweer december. Wellicht ben je een inhaalslag aan het maken in de laatste maand van dit jaar. Het lijf begint wat te protesteren en je ervaart meer vermoeidheid dan voorheen. Even onder ons, brutaal eerlijk; hoe staat het ervoor met jouw lijf? Je lijf is de basis voor jouw onderneming. Toch zie ik vaak dat ‘business’ op nummer 1 staat, wat niet geheel onlogisch is. Maar wat als we op langer termijn niet meer op het hoogste niveau kunnen mee draaien? Dat willen we allemaal, toch? Wat is dan 2-3 uur op een week van 168 uur? Als investering in je lijf. Het lijf wat jouw onderneming draait. Wat ervoor gaat zorgen dat je makkelijker gefocust blijft op hetgeen wat er echt toe doet, minder stress ervaart en met power door het leven beweegt. Bij Inner Stance helpen wij je afkomen wat je niet meer wilt, en zorgen wij dat je krijgt wat je wél wilt. Een krachtig leven start bij... een krachtige body! See you on the other side!

Succes en tot ziens bij www.innerstance.nl 

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief