Ondernemers Conferenties Midden-Nederland

Jouw zakelijke netwerk van ondernemers en zelfstandig vakspecialisten

Financiën

Op financieel gebied is er veel veranderd de afgelopen decennia. Administratie- en boekhoudkantoren verliezen hun functie door automatisering. Accountancy pogen meer vooruitkijkende adviseurs te worden in plaats van achter de feiten aanlopende controleurs. Banken en verzekeraars kunnen maar moeilijk loskomen van het in hun gezicht ontplofte image van "graaiers". Initiatieven ontstaan waarbij de markt zelf met creatieve oplossingen komt voor financieren, verzekeren en zelfs met lokale currency's.

Vanuit het aandachtsgebied financiën brengen wij trends in beeld die bij kunnen dragen aan de dagelijkse bedrijfsvoering.

Vrijdag 24 september jl, was de bijeenkomst over een degelijk alternatief om spaargeld te laten renderen in plaats van te laten verdampen op een spaarrekening.
 
Op initiatief van Addy de Ruiter, directeur/eigenaar DDWohnungen GMBH, en mede-georganiseerd door het OCMN Management.
 
Dit op een unieke locatie, in de Stadsschouwburg midden in Utrecht, in de Private Diningroom, onderdeel van restaurant Zindering. Het geheel verzorgd met een fantastische, uitgebreide lunch door de chef en zijn team van restaurant Zindering. En een hartelijk ontvangst door de bij OCMN welbekende, Dennis D. van de Stadsschouwburg Utrecht.
 
In een compacte setting van deelnemers, actief in de wereld van sales, marketing, ICT, financiën en juridische zaken, presenteerde Addy de Ruiter zijn visie op de Duitse vastgoedmarkt. Dit met name vanuit het "verhuurperspectief" binnen de Duitse woningmarkt. Op basis van zijn visie blijkt dat de gunstige Duitse wetgeving, stabiel (maar niet zo overspannen) groeiende woningmarkt en fiscale mogelijkheden, het mogelijk maakt een gegarandeerd rendement te bieden op spaargeld dat anders hier in NL onderhevig is aan negatieve rente. Vanuit DDWohnungen GMBH is het op eenvoudige wijze mogelijk om van deze gunstige mogelijkheden gebruik te maken. Hierbij gaat het niet om mee-investeren maar om het inleggen van gelden tegen een gegarandeerd basisrendement aangevuld met een jaarlijkse variabele opslag. 
 
Tijdens de presentatie en lunch ontstond een prettige maar verhelderende dialoog en was er veel ruimte voor de vele, vaak complexe vragen. In alle rust werden deze vragen door Addy zelf, maar ook door deelnemers met ervaring op het gebied van buitenlands vastgoed, beantwoord. Uit de goede gesprekken bleek de vele praktijkervaring met en kennis over het onderwerp van Addy de Ruiter. De conclusie van alle betrokken was, dat dit een geslaagde lunch-presentatie sessie met waardevolle inzichten en informatie was. Dit voor de deelnemers zelf en voor contacten in hun netwerk. We sloten de middag met een goed gevoel af, de contacten zijn gelegd en de vervolgafspraken zijn gemaakt. Al met al, een op en top netwerkevent, geheel vanuit de inhoud, met dank aan alle betrokkenen.
 
Peter Klink
OCMN Management

 

 

In het pakket Belastingplan 2021 staan extra maatregelen om economische groei in deze coronacrisis te stimuleren. Tegelijkertijd biedt het kabinet ook perspectief voor de periode daarna. Het kabinet gaat door met hervormingen, met maatregelen voor een beter, eerlijker en groener belastingstelsel. 

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën: “Juist in een crisis is het belangrijk de blik op de toekomst vast te houden. Daarom nemen we met dit Belastingplan maatregelen voor nu én voor later, zodat we met een eerlijker en groener belastingstelsel uit de crisis komen. Multinationals gaan bijvoorbeeld een eerlijker belasting aandeel betalen. Voor kleine bedrijven met weinig winst verlagen we de tarieven. We verbeteren de toegang voor starters tot de woningmarkt en het aantal kleine spaarders en beleggers dat straks belasting over vermogen betaalt, daalt met bijna 1 miljoen mensen. Ook vergroenen we de belastingen met een CO₂-heffing, waarmee we bedrijven in de industrie stimuleren de CO₂-uitstoot te verminderen.”

In het Belastingplan 2021 staan onder andere de volgende maatregelen:ocmn raad van advies 300x300

  • Maatregelen in verband met corona
  • Maatregelen voor ons allemaal
  • Belastingen voor ondernemers
  • Belastingen voor het klimaat
  • Toeslagen

Deze maatregelen zullen logischerwijs van invloed zijn op alle ondernemers, groot of klein. Om een goede koers uit te zetten of bij te sturen zijn er binnen het OCMN netwerk genoeg specialisten om je daarmee te helpen. Denk daarbij aan:

En natuurlijk kan je ook de OCMN Raad van Advies voor jou als ondernemer inzetten als klankbord en sparringpartner voor bedrijfsgroei.

Wil je inhoudelijk meer lezen over de belastingplannen 2021? Ga dan rechtstreeks naar de bron: Rijksoverheid, nieuwsbericht | 15-09-2020 | 15:15

 

NB: Ben je actief op het gebied van financiën en wil je ook in dit aandachtsgebied vermeldt      worden of publiceren? Dat kan als OCMN Privilegekaarthouder en laat dat dan weten aan het OCMN  secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Heeft u gespaard en dit op de spaarrekening van de bank gezet? Dan kan dat een aardig ‘’appeltje voor de dorst’’. Maar ‘’negatieve boete rente en inflatie’’ kunnen uw
appeltje voor de dorst behoorlijk aantasten.

De Nederlandse spaarberg is het afgelopen jaar tot een nieuw record gestegen. Omdat Nederlanders vorig jaar twee keer zo veel opzijzetten als een jaar eerder, staat er nu ruim €487 miljard op de bank (Bron: Nederlandse bank). Echter uit recentelijk onderzoek blijkt dat de inflatie en de Belastingdienst aan het spaargeld knabbelen. Van 100.000 euro spaargeld is na 5 jaar 8.500 euro verdampt. Dat op basis van de huidige inflatiecijfers. De werkelijke inflatie zal waarschijnlijk een stuk hoger uit gaan komen.

Vanuit OCMN Financien gaan wij meer aandacht besteden aan dit probleem van "verdampend spaargeld". Zo zullen er expertise sessies komen door specialisten die naast kennis ook praktische oplossingen kunnen bieden.

Peter Klink
OCMN Management

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk cashflowmanagementsysteem. Kost de boekhouding je vaak teveel tijd, geld en energie en levert het ze weinig op? Met Profit First maak je altijd winst, ervaar je rust in je financiën en maak je betere keuzes.

Profit First heeft een trend gezet die voor vele zelfstandig professionals het leven een stuk eenvoudiger en aangenamer maakt. Financiën domineren logischerwijs bij ondernemen. Maar voor velen is het voeren van een administratie een noodzakelijk kwaad. Profit First biedt met haar methode meer dan een oplossing. Het zorgt er op eenvoudige wijze voor overzicht en structurele grip op je cashflow.

Voor de inzet van Profit first zijn er opgeleide professionals die je makkelijk op weg helpen. En als je wilt je ook doorlopend met raad en daad bijstaan.

Binnen het OCMN netwerk is Rudy van Veen de leading Profit First Pro. Zie: https://vzaw.nl/