Ondernemers Conferenties Midden-Nederland

Jouw zakelijke netwerk van ondernemers en zelfstandig vakspecialisten

Vitaal ondernemen

Sinds jaar en dag is Vitaal Ondernemen een speciaal aandachtsgebied binnen het OCMN ondernemersnetwerk.

Doel van het aandachtsgebied is ondernemers en vakspecialisten op dit gebied een podium te geven om exposure te geven aan hun kennis, ervaring, expertise en die in te zetten voor het wergkevers en werknemers ofwel werkend Nederland.

Update: Juli 2021
Nu we alweer meer dan een jaar hard geconfronteerd zijn met hoe belangrijk goede gezondheid en vitaliteit is, gaan we nog meer aan de slag met het uitdragen van het belang van Vitaal Ondernemen.

Vanaf de tweede helft van dit jaar gaan we volop aan de slag met promotiecampagnes die bijdragen aan het nog meer bewustworden van de noodzaak van vitalitiet in, op en buiten de werkvloer. Met de Nationale Vitaliteitsweek (laatste week van September) in het vooruitzicht, het in Mei geintroduceerde OC-Q magazine en tal van specialisten in het netwerk, hebben we goede uitgangspunten om tot succesvolle campagnes en acties te komen die bijdragen en aanzetten tot Doen!

Peter Klink
OCMN Management

 

Openingsevent Week van de Werkstress
15-11-2021 Tijdstip: 13:00 - 13:45 uur

De Week van de Werkstress wordt op maandag 15 november van 13.00 tot 13.45 uur geopend door de staatssecretarissen Dennis Wiersma (ministerie van SZW) en Paul Blokhuis (ministerie van VWS). Zij gaan in een live uitgezonden webinar in gesprek met werkgevers over hoe je mentaal sterk blijft. De gespreksleider is Marijke Roskam.

Dit event wordt live gestreamd in de Social Lounge - thematafel Vitaal Ondernemen

Webinar: Donderdag 25-11-2021 vanaf 10:00 uur met herhaling op ieder uur.

Online: In de Social Lounge - thematafel Vitaal Ondernemen

Masterclass Vitaal Vechtdal - 7 eigenschappen van Vitale organisaties door Christian Kromme.

Wat is er voor nodig om een toekomstbestendige organisatie te bouwen? En waarom hebben we die toekomstbestendige organisaties nodig? Verandering is altijd gaande. Digitalisering heeft effect op sectoren en branches, op banen en vaardigheden en ook op ons als persoon. Daar gaat nog veel meer van komen. We kijken terug naar het verleden, maar kijken ook naar de toekomst. Hoe zien organisaties van de toekomst eruit? Welke eigenschappen hebben deze organisaties? Welke technologie trends zijn belangrijk en wat de impact hiervan op de samenleving, organisaties en op ons als persoon. Laat je inspireren door de eerste masterclass die hoort bij de reeks ondernemersverhalen over Werk en Vitalteit!

https://www.airmeet.com/event/f4861430-1dd5-11ec-8b32-877dc345ed32 ]

 

Een vitaal bedrijf met gezonde en gelukkige medewerkers, dat willen alle ondernemers. Het betekent vaak meer productiviteit, meer succes en dus ook meer omzet. Maar hoe vitaal zijn jouw medewerkers? Durf jij hen vragen hierover te stellen? Hoe doe je dat en wat levert het je op? Vitaal Bedrijf en VNO-NCW MKB Noord helpen jou graag op weg!

Dit programma kan je volgen: dinsdag 9 november van 9.00 – 10.00 uur in de Social Lounge
Aan de thematafel Vitaal Ondernemen.

De link / url voor toegang tot de Social Lounge is voor de hele maand november 2021: https://www.airmeet.com/e/f4861430-1dd5-11ec-8b32-877dc345ed32

Wil je live deelnemen aan het programma via Zoom dan kan je aanmelden op de website van de organistor: Vitaal Bedrijf

Logo Nationale Vitaliteitsweek 2021 gepubliceerd op de ocmn.nl website

 Van #COVID-19 naar #GOFIT-21

Van 20 t/m 26 september 2021 vindt alweer de 7e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit.
Met het thema #GOFIT draait het om Groei & Ontwikkeling en FIT zijn. Fit dus in de algemene zin van het woord: fysiek- en mentaal fit maar ook ‘fit for the job’ en ‘fit for the future’ ofwel één en al bewustwording hoe je aan je eigen vitaliteit kunt werken. In de week van vitaliteit kan je ontdekken wat het beste voor jou en jullie organisatie werkt.

Doel
Klaas Koster initiator van de NVW – en eerste Vitaloog in Nederland – vertelt: “In 2028 is 82% van werkend Nederland vitaal en verbonden! Met als doel dat we werkend Nederland fit & vitaal het laatste kwartaal van 2021 uit willen laten gaan. Je wordt geïnspireerd hoe je zelf je eigen vitaliteit en de vitaliteit van de organisatie kunt verbeteren en behouden.”
De Nationale Vitaliteitsweek is verbonden aan een goed doel, dit jaar is dat wederom Spieren voor Spieren. SvS heeft als missie: “alle spierziekten voor kinderen verslaan!”. Daar dragen we graag ons steentje aan bij en derhalve gaan alle opbrengsten uit de Nationale Vitaliteitsweek 2021 naar deze geweldige stichting.

Programma 2021
Het programma is te vinden op de website www.nationalevitaliteitsweek.nl. Voor een kleine vergoeding, waarvan de opbrengsten dus volledig naar Spieren voor Spieren gaat, kun je interessante webinars volgen.