Ondernemers Conferenties Midden-Nederland

Jouw zakelijke netwerk van ondernemers en zelfstandig vakspecialisten

Naar aanleiding van onze berichtgeving in verband met de subsidie voor ontwikkeladviezen, kregen wij een telefoontje van Dennis Spillekom van fit20. Dennis Spillekom is geen gekwalificeerde loopbaanprofessional, maar hij benadrukte wel hoe belangrijk het is om te bewegen. Heb je te weinig tijd om te sporten? fit20 is ervan overtuigd dat naast het drukke leven, dat je ook met 20 minuten sporten per week fit kunt worden. Hoe werkt dit? Lees hieronder hun verhaal...

 fit20 logoFit in 20 minuten per week. Jij denkt: te mooi om waar te zijn. Wij en onze ruim 15 duizend klanten wereldwijd weten al ruim 10 jaar het tegendeel. Verdeeld over 140 vestigingen wereldwijd, waarvan ook studio´s in house binnen grote bedrijven als Siemens en Ahold, is fit20 dé meest effectieve en efficiënte gezondheidstraining die er is. Een reden als "geen tijd" om niet aan je fitheid te werken kan dus direct de prullenbak in.

 Hoe druk je ook bent, even 20 minuten high intensity trainen tussen afspraken door is voor iedereen in te passen. De high intensity is absolute noodzaak en het geheim achter het effect van de fit20-training. In een notendop is het principe: nét over de grenzen van je kunnen trainen op professionele krachtapparatuur. Zo geef je je lichaam een zeer sterke prikkel om zich op allerlei vlakken te verbeteren: kracht, fitheid, weerstand, lenigheid, en ja: óók je conditie.

Oud-topschaatser Mark Tuitert zei daar laatst in een interview over: 'Je kunt iedere dag behoorlijk hard trainen. Iedere dag een zeventje. Maar het is effectiever als je één keer per
week traint op een tien. Met heel grote piekbelasting stimuleer je je lichaam om heel grote aanpassingen te doen.'

Wat de training nog tijdsefficiënter maakt? Het feit dat je je niet hoeft om te kleden; in onze gekoelde ruimte zweet je niet. Niet zweten, Shoot fit20 echt waar? Jazeker: hoewel je dus high intensity traint, zijn de oefeningen in slow motion, waardoor de transpiratie niet op gang komt en de training ook zeer veilig is voor alle niveau´s en leeftijden. Op deze manier trainen kan alleen onder begeleiding van deskundige trainers die specifiek zijn opgeleid om deze training te geven. Zij helpen je de training correct uit te voeren en slepen je door de moeilijke momenten heen, want die ga je in die 20 minuten zeker tegenkomen. Je traint op afspraak, alleen of samen met maximaal 1 ander persoon. Het trainen doe je gefocust en in een rustige omgeving, volledig veilig op het gebied van afstand houden en ventilatie.

In het kader van Vitaal Ondernemen is een fit, gezond en energiek lichaam een absolute noodzaak. Zowel voor de ondernemer zelf om het drukke bestaan als ondernemer het hoofd te bieden, als voor de werknemers. Het ziekteverzuim in Nederland is al jaren stijgende en stijgt zeker in deze tijd tot recordhoogtes. Een fit en gezond lichaam is weerbaar en heeft een veel beter functionerend immuunsysteem: bij in company fit20 studio´s werd tot een halvering van het ziekteverzuim bereikt onder de deelnemers.

We kunnen je nog heel veel meer vertellen over de voordelen van de fit20 training, maar uiteindelijk geldt het principe: doen = geloven. Als ondernemer binnen het OCMN netwerk kan je gebruik maken van twee gratis trainingen, geheel vrijblijvend.

Onze studio´s binnen het werkgebied van OCMN zijn Nieuwegein en Utrecht-Zuid:
https://fit20nieuwegein.nl/ en https://fit20utrecht-zuid.nl/ .

Graag nodigen we je uit voor een geheel vrijblijvende kennismakingstraining. Neem vooral contact met ons op via de contactgegevens hieronder:

Fit20 Nieuwegein                                  Fit20 Utrecht Zuid
Kantoor Zoomers                                  Kantoor de Winthont
Zoomstede 13a                                     Winthontlaan 6
3431 HK Nieuwegein                           3526 KV Utrecht
030 - 7400030                                      030 - 7604179
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Als specialist ben je een gedreven persoonlijkheid. Op jouw gebied weet je veel, misschien wel alles. Hoewel je dat nooit helemaal zeker weet, dus je blijft leren en onderzoeken. Je werkt als zelfstandige. Dat maakt dat je uiteindelijk helemaal alleen staat, want zelfs als je een relatie hebt, zal je partner je nooit helemaal begrijpen. Wel ondersteunen, liefkozen, altijd voor je klaarstaan. Maar als zelfstandig professional sta je er uiteindelijk alleen voor.

Dat maakt je soms, en als je denkt dat niet zo is, hoogstwaarschijnlijk, blind voor het verschil tussen hoe jij jezelf en een ander jou ervaart. Dat hoeft geen probleem te zijn afhankelijk van je persoonlijkheid. Maar wat als je jezelf van tijd tot tijd eens een spiegel voorhoudt? Wat zou je zien, wat zou je missen, kan je dat zelf wel oprecht en eerlijk in beeld krijgen? Zou het juiste inzicht in jezelf het zakelijk leven voor jou wel eens makkelijker kunnen maken?

Ik denk van wel, want inmiddels alweer meer dan dertig jaar ondernemerschap ontdek ik steeds weer dat het werkt. Om de zoveel jaar eens kritisch naar jezelf kijken en vervolgens weer met frisse blik vol energie en aangescherpt inzicht en bijpassend gedrag weer verder en doen waar ik goed in ben. Eén van de methodes die werkt is de Vitaliteitsscan voor persoonlijk inzicht. Een korte, heldere methode die je in een ochtendje weer op scherp zet. Voor een goede impressie is er de Quickscan Vitaliteit die je online in een paar minuten kunt doen: Als je er mee aan de slag gaat, laat mij dan even weten wat het jou heeft gebracht. 

Veel plezier toegewenst,
Peter R. Klink

business 1370953 1920

Via het programma NL Leert Door kunnen mensen kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen of online scholing volgen. Deze winter gaan de eerste scholingstrajecten van start. Nieuw is dat het loket voor de ontwikkeladviezen eerder wordt geopend. Vanaf 1 december kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Deze regeling is bedoeld voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen vanaf 18 jaar.
Aanmelden is eenvoudig. De subsidieregeling wordt volledig verzorgd door de loopbaanprofessional.

Gekwalificeerde Loopbaanprofessionals bij OCMN:


 

Image from.pixabay.com

De inschatting dat er behoefte is aan loopbaan-ontwikkeladviezen is goed gebleken.

In een periode van nog geen maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Jammer genoeg is daarmee de subsidiegrens bereikt. Maar dat doet niets af aan het feit dat duizenden mensen en vele loopbaanadviseurs actief en bewust aan de slag zijn gegaan met hun persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Vanuit het OCMN aandachtsgebied "Vitaal Ondernemen" zijn wij blij met deze ontwikkeling, want "Stilstaan is achteruitgaan" zoals iedere ondernemer en zelfstandige weet. En met initiatieven zoals het subsidiëren van het ontwikkeladvies draagt de overheid op goede wijze bij aan ontwikkeling en vooruitgang is mijn mening.

OCMN Vitaal Ondernemen banner Image by Gerd Altmann from Pixabay

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn, aldus onze Rijksoverheid.

Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.” Zoals je kunt lezen op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/07/31/kosteloos-een-ontwikkeladvies-volgen-vanaf-morgen-mogelijk

Voor de loopbaanprofessionals, werkgevers en deelnemers binnen het OCMN netwerk is dit een welkome kans om in te koppen. De ontwikkeladviessessie is voor iedereen in Nederland voor 100% gesubsidieerd. De subsidie bedraagt € 700 per aanmelding. De subsidieaanvraag verloopt via de loopbaanprofessional dus als particuliere deelnemer of werkgever heb je daar geen omkijken naar. Je hoeft je alleen maar te melden bij een gekwalificeerde loopbaanprofessional en die verzorgt het hele traject.

Deze regeling is bedoeld voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen vanaf 18 jaar.

Gekwalificeerde Loopbaanprofessionals bij OCMN:

 Update: 13-08-2020 afgelopen week zijn de eerste tien ontwikkeladvies trajecten aangevraagd. Dat gaat snel en de verwachting is dat al in het 3e kwartaal de subsidielimiet bereikt wordt.

NB: Ben je zelf Loopbaanprofessional, OCMN Privilegekaarthouder, actief op dit gebied en wil je ook op deze pagina vermeld staan als gekwalificeerd loopbaanprofessional? Laat dat dan weten aan het OCMN     secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.